За Арте

Студиото е основано през 2006 г. От месец май същата година до декември 2009 г. екипът създава предаването „BG Къде? Къде?”, което се излъчва по TV 7. Участва в реализирането на детските аудио-визуални продукти „Уча танци с весел карнавал” и „Как да си направиш щуро парти”. Фирмата продуцира документалните филми „Извадки от background’a”, „ТЕО”, „Катедра на колела”. Отразява промоции и чествания на списание „9 месеца”. Екипът взе участие от българска страна в гражданския проект „27 и аз”, който имаше за цел отразяване на изборите за Европейския парламент във всички страни-членки. Репортажите бяха качени на сайта на TV ARTE, а някои от тях и излъчени по едноименния телевизионен канал. Фирмата е реализирала и няколко социални проекта заедно с неправителствени организации.

our blog

posted by admin, събота януари 15th, 2011 @ 03:23

Премиера на “Автопортрет в гръб”

На 28.11.2011 имаме удоволствието да ви поканим на премиерата на българския документален филм “Автопортрет в гръб”, която ще се състои в българския културен център – Париж.
Филмът разказва за творчеството и живота на известния художник Лъчезар Ошавков, който живее и работи в Париж. Събитието, което дава повод за заснемането на този филм е ретроспективната изложба на художника в София през 2010 г. със заглавие “Завръщане”. Продуцент на филма е Диана Динелова. Операторската работа е на Мирослав Гайдошик, монтаж – Биляна Николова, режисьор – Ваня Иванова.
Филмът ще се разпространява на дискове. Така ще бъде достъпен за всички, които харесват и се интересуват от творчеството на Лъчезар Ошавков!