Нашия Блог


събота януари 15th, 2011 @ 03:23

Премиера на “Автопортрет в гръб”

На 28.11.2011 имаме удоволствието да ви поканим на премиерата на българския документален филм “Автопортрет в гръб”, която ще се състои в българския културен център – Париж. Филмът разказва за творчеството и живота на известния художник Лъчезар Ошавков, който живее и работи в Париж. Събитието, което дава повод за заснемането на този филм е ретроспективната изложба [...]

За Нас


История на студиото

Създаденo е на 07.03.2006 година. От 22.05 същата година до 31.12.2009 г. студиото създава предаването „BG Къде? Къде?”, което се излъчва в TV 7. Участва в създаването на DVD „Весел карнавал” .Правила е промоции и чествания на списание „ 9 месеца „. Продуцирала е документалните филми – „Извадки от Backgrounda” и „ТЕО”, „Катедра на колела„. Работила е за гражданския проект „27 и аз”, който е проект за участие в изборите на Европейския парламент. Bидеоматериалите са качени на сайта на TV Arte, а някои от тях са излъчени по едноименния телевизионен канал.

Студиото е реализирало и няколко социални проекта на неправителствени организации, както е участвала в медийно обучение на деца и възрастни.
Има награда на СБЖ – за предаването „ BG Къде? Къде?”, и награда за звук на Филмовото предизвикателство.

Разполагaмe с професионални умения и със собствена техника за създаването на видео и телевизионна продукция (от снимачния до постпродукционния период).